Bankgarantie

Bankgarantieservice

Snel, eenvoudig en goedkoop een bankgarantie regelen? Dat is mogelijk tot 10% van de aankoopsom. Via Claro kun je deze aanvragen voor een vaste, lage prijs van € 225,-.* Wij zorgen ervoor dat de bankgarantie direct na het aanvragen en ontvangst van de betaling wordt gesteld.

Wat is een bankgarantie?

Jouw bod op het huis van je dromen is geaccepteerd en de koopovereenkomst is ondertekend. Een spannende tijd breekt aan: het hypotheekproces gaat van start. Je bent nog geen eigenaar van de woning. Dat gebeurt op het moment van passeren van de eigendomsakte bij de notaris.

In de tussentijd kan er veel gebeuren waardoor de koop, na het verlopen van de ontbindende voorwaarden, alsnog niet doorgaat. Om de verkoper een extra zekerheid te geven dat de koop wél doorgaat, wordt er in de koopovereenkomst een waarborgsom vastgesteld van (meestal) 10% van de koopsom. De waarborgsom dien je te storten op een speciale bankrekening van de notaris. Wanneer je geen 10% van de koopsom beschikbaar hebt of dit bedrag liever op je bankrekening laat staan, dan kun je ook aan deze eis voldoen door een bankgarantie. Zo’n bankgarantie regel je via je hypotheekadviseur. Een bankgarantie is een waardepapier waarop staat vermeld welke instelling voor jou garant staat voor het bedrag van de waarborgsom. Zo’n instelling kan een bank zijn, maar ook een borgstellingsmaatschappij of een verzekeraar.

Onherroepelijk en onvoorwaardelijk

Een bankgarantie is onherroepelijk en onvoorwaardelijk. Dit betekent dat wanneer de bankgarantie eenmaal is afgegeven, deze niet meer ingetrokken kan worden. Alleen de notaris kan de bankgarantie afwijzen als deze niet gesteld had moeten worden of naar de verkeerde notaris is verstuurd.

* De vermelde kosten gelden voor bankgaranties tot een bedrag van € 70.000.